خط تلفن فیبر نوری چیست؟ چه کاربردی دارد؟ خطوط فیبر نوری چیست؟ مزایای و معایب فیبر نوری کدامند؟ انواع فیبر نوری به همراه کاربردهای مختلف آن کدام است؟ و پاسخ تمامی سوالات شما در مورد خط تلفن فیبر نوری را در همین مقاله از شبکه شین می خوانید.
خط تلفن فیبر نوری چیست؟
به طور کلی Optical fiber یا فیبر نوری که به آن تار نوری هم میگویند، رشته باریکی از یک ماده شفاف است که همچون شیشه یا پلاستیک است. این رشته بلند و باریک قادر است نوری را از یک سر دریافت و به سر دیگر ارسال کند. فیبر نوری، نسل جدید کابلهای مخابراتی است که از نظر پهنای باند در رتبه بالاتری در مقایسه با کابلهای معمولی برخورداراند. انتقال صوت و تصویر از طریق فیبر نوری با پهنای باند 10 گیگابایت و بالاتر انجام خواهد گرفت. مخابرات فیبر نوری در مقایسه با مخابرات ماهوارهای و کابلی از تاخیر کمتری برخوردار است به همین دلیل انواع فیبر نوری از مهمترین ابزار انتقال اطلاعات و دادهها به حساب میآید.
برشی بر تاریخچه پیدایش فیبرهای نوری
کسانی که انتشار نور در جو زمین را تجربه کردند، اولین کسانی بودند که به فکر استفاده از نور برای انتقال دیتا افتادند. در این بین اولین موانع وجود گرد، غبار، خاک، دود، برف، باران و… بود که در مقابل انتشار نور قرار میگرفت، مدتها بعد طرح استفاده از لوله و کانال برای انتقال نور در این میان مطرح شد. اما ساختار فیبر نوری در ابتدا چگونه بود؟ باید بگوییم نور توسط آینهها و عدسیها در داخل کانال و لوله هدایت شده. از آن جا که این تنظیم آینه و عدسی کار بسیار دشواری بود خیلی زود از رده خارج و مردود شد.
سال 1880
در حدود سال 1880 بود که الکساندر گراهام بل به عنوان اولین شخصی که تلاش کرد تا یک سیستم ارتباط نوری را راهاندازی کند، ناماش در تاریخ ثبت شد. ایشان 4 سال پس از اختراع تلفن توانست تلفن نوری را به ثبت برساند. این سیستم قادر بود صدا را تا فواصل بسیار طولانی انتقال دهد. این سیستم نوری بر اساس مدوله کردن نور خورشید و به ارتعاش درآوردن آینهها کار میکرد. در این سیستم گیرنده یک فتوسل بود. دستگاه یا نمونه اولیه اقای بل خیلی در زمینه تجاری موفق نبود زیرا نمیتوانست صدا را بیشتر از 200 متر انتقال دهد اما به عنوان اولین قدم در پیدایش مفهوم فیبر نوری بسیار پراهمیت است.
سال 1940
در حدود سال 1940 در پاریس بود که از شکست یا انکسار که اساس عملکرد فیبر نوری امروزی است استفاده شد. سالها گذشت تا کاکو و کوکهام در انگلستان از شیشه برای محیط انتشار استفاده کردند آنها میخواستند به سرعت انتقال در حدود 100 مگابیت بر ثانیه برسند. اما این سرعت با تضعیف بسیار انرژی همراه بود. در سال 1966 توانستند نظریه هدایت نور در الیافی از شیشه را طراحی و مطرح کنند. حاصل این نظریه از کابلهای معمولی بسیار مفیدتر بود زیرا فیبر نوری در مقایسه با کابلهای مسی بسیار سبکتر و ظرفیت انتقال بالاتری دارند.
ساختار کابل فیبر نوری چیست؟
فیبر نوری که عموما از جنس سیلیسیم دی اکسید ساخته میشود برای انتقال داده و اطلاعات توسط نور استفاده میکنند. قطر یک کابل فیبر نوری کمتر از یک اینچ است از مجموعه فیبرها تشکیل شده که میتواند صدها هزار مکالمه صوتی را منتقل کند. میدانید مقدار و میزان توان اینترنت فیبر نوری چیست؟ لازم به یادآوری است که مفهوم فیبر نوری تجاری ظرفیت 2.5 گیگا بایت تا 10 گیگابایت در ثانیه را دارد. بخشهای مختلف فیبرهای نوری عبارتند از: هسته، روکش، بافر، پوسته اصلی
انواع فیبرنوری (fiber optic)
تا اینجای مقاله متوجه شدیم فیبر نوری چیست و چه کاربردی دارد، اما نوبت آن رسیده تا بفهمیم چند نوع فیبر نوری داریم؟ انواع فیبر نوری به دو دسته تک حالتی یا تک مدی و چند حالتی یا چند مدی تقسیم میشود. به صورت دقیقتر و با توجه به ویژگیهای ساختار فیبر نوری به موارد زیر قابل تقسیم هستند؛
- فیبر تک mode (با ضریب شکست پلهای)مانند تلفن در این کابل تنها یک سیگنال نوری هر زمان انتشاد داده میشود.
- فیبر چند mode (با ضریب شکست پلهای)همچون شبکههای pc قادر است صدها حالت نور را به طور همزمان انتقال دهد.
- فیبر چند mode با ضریب شکست مرحلهای
- فیبر چند modeبا روکش پلاستیکی
- فیبر چند mode روکش پلاستیکی با ضریب شکست پلهای
- فیبر چند mode روکش پلاستیکی با ضریب شکست مرحلهای
- فیبر چند mode تماما پلاستیکی
- فیبرهای نوری سیگنالهای نوری را که مد mode نام دارند، با خود به پایین منتقل میکنند.
مزایای خط فیبر نوری چیست؟
- باریک بودن
- غیرغابل اشتعال بودن
- وزن سبک
- انعطافپذیری
- ظرفیت انتقال بالا
- صرفهجویی در مصرف برق
اینترنت پرسرعت ADSL
اینترنت ADSL نسبت به انواع دیگر سرویسهای اینترنتی رایج تر است و راهاندازی ساده و سریعی دارد. سرعت اینترنت ADSL نیز به حداکثر ۲۴ مگابیت برثانیه میرسد که این مقدار، ۴۰ برابر سرویسهای Dial Up است. همچنین نسبت به Dial Up، کیفیت و پایداری بالاتری نیز دارد. از دیگر مزایای این سرویس اینترنت پرسرعت میتوان به اتصال همیشگی به اینترنت توسط آن، استفاده از خط تلفن بدون مشغول شدن خط و همچنین اضافه نشدن هزینه آن به خط تلفن اشاره کرد.
خطوط فیبر نوری چیست؟
اینترنت فیبر یا اینترنت Ultra-Fast Broadband، مبتنی بر کابلهای فیبرنوری است و سرعتی معادل ۵۰ تا ۱۰۰ مگابیت برثانیه را پشتیبانی میکند. این نوع اینترنت هنوز در ایران برای کاربران خانگی عرضه نمیشود و نباید با خطوط فیبر اشتباه گرفته شود.
راهحل پیشنهادی
اما راهحل پیشنهادی برای افرادی که خطوط تلفن آنها فیبر نوری یا PCM است، استفاده از اینترنت پرسرعت نسل چهار ثابت (TD-LTE) است. اینترنت پرسرعت TD-LTE، این امکان را برای متقاضیان اینترنت پرسرعت فراهم میکند تا بدون نیاز به خطوط تلفن ثابت و بدون محدودیتهای مخابراتی از مزایای پرسرعتترین اینترنت در کشور بهرهمند شوند. از دیگر مزایای اینترنت Td lte میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
سرعت بالا
این سرویس تا حداکثر سرعت ۴۰ مگابیت بر ثانیه را پشتیبانی میکند و برای افرادی که به دانلود فیلم یا بازیهای آنلاین علاقهمند هستند، بسیار توصیه میشود.
پینگ پایین و پایداری بالا
اگر از افرادی هستید که به پایداری بالا و عدم تاخیر در سرعت اینترنت اهمیت میدهید، پس حتماً به شما استفاده از سرویس اینترنت پرسرعت TD-LTE ماهاننت را پیشنهاد میکنیم.
قابلیت جابهجایی
درصورتیکه مدام در حال جابهجایی محل سکونت یا کار خود هستید و نمیخواهید اینترنت شما وابسته به خطوط تلفن باشد، باید از اینترنت TD-LTE استفاده کنید؛ چراکه با استفاده از آن، بدون هیچگونه مشکلی میتوانید هرجا که هستید، به اینترنت متصل شوید.
کاهش هزینهها
هزینههای اینترنت TD-LTE نسبت به سایر سرویسهای شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنت بسیار مقرون به صرفه است.
پوششدهی بسیار بالا
از دیگر مزیتهای این سرویس، پوششدهی به صورت گسترده در سراسر کشور است.
برجسته ترین محصولات LTE: